Sergide, 41 kadının yarattıkları eserler, emekleri, mücadeleleri ve duruşlarıyla geçmişin iş yaşamı, sosyal, kültürel, sanatsal ve ekonomik hayatında yer aldığı vurgulandı. Bu serginin, Kıbrıs Türk halkının tarihsel yapısını belgelemek ve günümüze ile geleceğe aktarmak amacıyla düzenlendiği ifade edildi.

KÖDER Başkanı Şenay Ekingen, derneğin bugüne kadar ürettiği belgeseller, sergiler ve kitaplarla kadınların hikayelerini ve yaşamlarını ön plana çıkardıklarını belirtti. Ayrıca, "Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız 3" kitabının matbaa aşamasında olduğunu ve serginin bu kitabın ilk adımı olduğunu ifade etti.

Ekingen, T&T Havalimanı İşletmeciliği ile işbirliği yaparak sergileri yolcularla buluşturduklarını ve bu işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı. Özellikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günde bu serginin açılmasının büyük bir anlam taşıdığını belirtti.

Sergide yer alan 41 kadının hayatlarını geleceğe taşıyan önemli figürler olduğunu vurgulayan Ekingen, zorlukları aşarak her yıl 41 kadının hikayesini kaydetmek için çalıştıklarını dile getirdi. Serginin, havalimanında birçok insana ulaşmasına olanak sağlayan T&T Havalimanı İşletmeciliğine teşekkürlerini iletti.

Sergide fotoğrafları yer alan kadınlar ise şunlar: Arife Kandulu, Aysel Orhan (Selhanoğlu), Ayşe Coşar, Baykal Sarper, Cemaliye Hocaoğlu, Edibe Madi, Emine Hazım Remzi, Faika Hüseyin Aslan, Fatma Azgın, Feride Hikmet, Feyziye Hulusi, Fikriye Niyazi, Filiz Naldöven, Gülgün Serdar, Gülsen Bozkurt, Gülten Feridun, Günay Konul (Sister Günay), Halide Alpler, Hayriye Cengiz, Heidi Trautman, Işın Cem, Işın Ramadan Cemil, İnci Kansu, Leman Yorgancıoğlu, Munise Burçaklı, Nesrin Şen, Olga Rauf, Onur Borman, Perihan Aziz, Safiye Nadir, Sahure Mehmet, Seide Nigar, Selma Diker, Servet Küfi, Şekibe Ebe ( Şekibe Halayık), Şermin Kotak, Tuncay Çağatay, Urkiye Mine Balman, Vacide Zekai Yusuf, Vedia Atalay ve Zehra Alasya.

Editör: Mercek Kıbrıs